Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the cleantalk-spam-protect domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/antonh/domains/athoning.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
LinkedIn Onderschrijvingen als nieuwe kans of is het kansloos!

LinkedIn Onderschrijvingen, kans of kansloos?

Onderwerp: LinkedIn Onderschrijvingen als nieuwe kans of is het kansloos!

Je kent ze wel, mensen op LinkedIn die opeens je vaardigheden/skills onderschrijven terwijl je ze niet eens kent. Ik heb het nu een enkele keer gehad en zit dan altijd in een soort spagaat. Aan de ene kant leuk en welkom maar aan de andere kant ook weer raar en geforceerd. Enkele jaren geleden heb ik daar eens een blog over geschreven met de metafoor “tikkertje spelen”!

Omdat het geen doel op zich is. Maar een middel om jezelf sterker te profileren en beter vindbaar te zijn. Ga niet lukraak bij onbekenden zitten onderschrijven. Dan sla je volgens mij de plank mis. Mijn voorkeur is dat je de persoon kent. En kunt beoordelen dat je hem ergens goed in vindt. Of hem ergens om waardeert. Dus ook gemeend en daardoor waardevol.

En sla ook niet door in aantallen, soms zie ik weleens 10 tot 20 keer dezelfde persoon iemand onderschrijven. En dan ook nog terug/retour (tikkertje spelen dus). Is dat dan nog waardevol en gemeend?

LinkedIn Onderschrijvingen als nieuwe kans of is het kansloos!

Het onderschrijven (endorsen) van je vaardigheden (skills) vind ik een ondergesneeuwd kindje in je profiel. De meerderheid is hier niet mee bezig, soms kennen ze het niet eens. En als ze ervan de hoogte zijn en zelf hun vaardigheden hebben toegevoegd dan gebeurt er eigenlijk niet veel mee.

Kijk maar eens naar je eigen aantal vaardigheden en onderschrijvingen in je profiel. Of kijk eens bij een aantal bekenden in je netwerk. Ik denk dat dit er relatief weinig zijn om al helemaal niet te spreken over het aantal onderschrijvingen wat eenieder heeft. Daar liggen dus kansen!

Een aantal bekenden uit mijn netwerk kennen dit wel en maken hier ook intensief en slim gebruik van. Zij zien en ruiken hun kansen. En beheren zelf hun vaardigheden, laten dit niet door anderen toekennen. Om voor deze vaardigheden ook onderschrijvingen te verkrijgen.

Als je de vaardigheden hebt toegekend probeer dan ook onderschrijvingen te verkrijgen. Je kunt overigens maximaal 50 toekennen dus pak die kans ook. Een andere tip is om op je ranking of volgorde van weergave te letten. PIN je 3 meest krachtige skills bovenaan vast! Zet de voor jou meest krachtige en welkome vaardigheden bovenaan in de lijst. Daardoor zijn ze beter te vinden. Meer zichtbaar en dus ook meer kans op onderschrijvingen.

Kijk maar eens in je profiel of bij anderen, er zijn er maar drie direct zichtbaar (de “gepinde”). Want daar gaat het om, onderschrijvingen op vaardigheden die jou als persoon een boost geven. En ook echt bij je passen, die je verder kunnen helpen om je doelstellingen te bereiken. Durf dit daarom ook aan te passen als de huidige ranking/volgorde niet je voorkeur heeft!

Onderschrijvingen kunnen spontaan door iemand gegeven worden, dat is natuurlijk erg waardevol. Maar vaak moet je er zelf moeite voor doen, gewoon om gaan vragen. Wees hierin niet te bescheiden, het is een interessante en sterke manier om je sterker te profileren. En daar gaat het om, positief en krachtig opvallen.

Een ander interessant voordeel is dat je deze woorden ook meegenomen in de zoekmachines. En daardoor wordt je ook weer beter gevonden. Dus wees slim en tactisch om de juiste woorden toe te kennen. Probeer je ook tot 1 of hooguit 2 woorden te beperken. En vooral woorden die gangbaar zijn en waar ook op gezocht wordt!

Want op de vaardigheden wordt gelet. Daar wordt naar gekeken en zelfs op beoordeeld. Ook al denk je van niet.

Stel dat iemand een vakspecialist zoekt op jouw vakgebied. Jij dus. Maar je concurrent ook, die zit ook op LinkedIn. Jullie profielen wijken niet heel veel af. Maar jij hebt bijna geen vaardigheden ingevuld. En hebt dus ook geen onderschrijvingen. Maar je concurrent heeft er juist heel veel. En daarbij ook nog eens heel veel onderschrijvingen. Oeps!

Wie denk je dat de meeste kans maakt, wie zal men dan kiezen? Juist, waarschijnlijk je concurrent 🙁

Dus ik zie het niet als onzin maar als kans. Als een grote kans die zwaar onderschat wordt. Of gewoon niet bekend is. En dat is nu niet meer het geval, ga er mee aan de slag. Ken jezelf sterke vaardigheden toe en beperk je niet qua aantal.

Overigens vind ik de term vaardigheden dit onderdeel te kort doen. Denk ook aan je competenties, kwaliteiten, talenten en zelfs passies. Als je maar relevante en sterke woorden gebruikt.

Heb jij eigenlijk wel een idee hoeveel onderschrijvingen je hebt?

Als je LinkedIn slim en sterk inzet, creëer je kansen!

Hartelijke groet,
Anton

Klik hier voor mijn andere blogartikelen…

athoning blogartikelen linkedin en social media
#linkedin #blogs #athoning #online #meerwaarde #wijchen #nijmegen #gelderland

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download hier mijn LinkedIn e-book met tips

Een verzameling van tips en adviezen over het inrichten en inzetten van LinkedIn profiel, pagina en het gebruik van LinkedIn.

Schrijf je in voor een LinkedIn training of voor coaching

Heb jij interesse in een persoonlijke 1 op 1 coaching LinkedIn? Of in een incompany LinkedIn training voor jouw bedrijf of afdeling?