Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the cleantalk-spam-protect domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/antonh/domains/athoning.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Doe jij iets met LinkedIn onderschrijvingen!

Doe jij iets met onderschrijvingen!

Doe jij iets met onderschrijvingen!

Vorige keer heb ik het over de aanbevelingen gehad, deze keer over de onderschrijvingen. Ik weet dat er ook hier nog veel gebruikers zijn die dit nog niet kennen of niet precies weten wat hiermee bedoeld wordt.

En ook dit is een grote gemiste kans. Waarom?

Omdat onderschrijvingen, net als aanbevelingen, door LinkedIn zelf ook zeer gewaardeerd worden. Ook hier is dit een boost voor jouw profiel en wordt jouw profiel hoger aangeslagen en beter gewaardeerd. Dus nog een reden om jouw profiel sterker en slimmer in te zetten met deze onderschrijvingen. Misschien ken jij het onderschrijven wel als endorsen of endorsements. Want dat is de bekende Engelse term die hiervoor gebruikt wordt.

Ik noem de onderschrijvingen altijd “plussen”. Omdat je hiervoor op een “+ teken” moet klikken. Dat doe je bij de vaardigheden (skills) in iemands profiel. Wat dat is onderschrijven, iemand waarderen voor een bepaalde vaardigheid (of competentie) die in zijn of haar profiel staan. Zonder vaardigheden in jouw profiel dus ook geen onderschrijvingen!

Daarnaast moet je ook hier met iemand een connectie hebben. Dus gelinkt zijn (1e graad). Want dan kun je pas een onderschrijving toekennen. Of erom vragen. Want ook hier geldt het “geven en nemen”. Jij kunt jouw connecties vragen of ze je willen plussen. En jij kunt ook jouw connecties natuurlijk ook zelf (spontaan) onderschrijven.

Ik adviseer je wel om het “gemeend” te doen. In mijn ogen kun je iemand pas onderschrijven als je die persoon ook (goed) kent. En jij kunt beoordelen of die betreffende vaardigheid (of competentie) ook onderschreven kan worden. Vraag jezelf dus altijd af of jij die persoon daar goed in vindt? Of een positieve ervaring met die persoon hebt gehad?

Want ik heb al een aantal keer gezien dat iemand het onderschrijven beschouwt als zogenaamd “creatief boekhouden”. Om elkaars profiel min of meer kunstmatig op te krikken. Door bij elkaar gewoon flink te gaan plussen op diverse (willekeurige) vaardigheden. Volgens mij sla je dan de plank totaal mis, niet?

Hartelijke groet,
Anton

#linkedin #onderschrijvingen #endorsen #endorsements #onderschrijven #waarderen #skills #vaardigheden #athoning #branding

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download hier mijn LinkedIn e-book met tips

Een verzameling van tips en adviezen over het inrichten en inzetten van LinkedIn profiel, pagina en het gebruik van LinkedIn.

Schrijf je in voor een LinkedIn training of voor coaching

Heb jij interesse in een persoonlijke 1 op 1 coaching LinkedIn? Of in een incompany LinkedIn training voor jouw bedrijf of afdeling?